Через м’ясорубку пропускається гострий перець, часник, кінза, кріп, петрушка і волоський горіх. Потім туди додається сіль, хмелі-сунелі і все перемішується. Отримана маса накривається харчовою плівкою, залишається в темному місці на 2 дні, після чого розкладається по банках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гострий 360 гр.
- Часник 100-200 гр.
- Кінза 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Сіль велика 165 гр.
- Хмелі-сунелі 3 ст. л.
- Волоський горіх 70 гр.
Кроки
- Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти. Перець із зеленню ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо все на паперовому рушнику. Часник очищаємо. Волоські горіхи відправляємо на сковороду і злегка підсушуємо їх.
- Тепер пропускаємо через м’ясорубку з дрібними гратами гострий перець, кріп, петрушку, кінзу, часник і волоські горіхи. Все добре перемішуємо.
- Далі додаємо в отриману масу сіль, перемішуємо і пропускаємо все через м’ясорубку ще раз. Потім насипаємо туди хмелі-сунелі і все добре перемішуємо.
- Перекладаємо аджику в іншу ємність, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в темне сухе місце на 2 дні. Банки, в яких буде зберігатися приправа, добре вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Через необхідний час розкладаємо по ним аджику, щільно закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику або погребі.
Подаємо амцу до столу разом з м’ясними стравами або використовуємо в приготуванні соусів та інших закусок. Приємного апетиту!