Амца – аджика абхазька

Амца – аджика абхазька

Через м’ясорубку пропускається гострий перець, часник, кінза, кріп, петрушка і волоський горіх. Потім туди додається сіль, хмелі-сунелі і все перемішується. Отримана маса накривається харчовою плівкою, залишається в темному місці на 2 дні, після чого розкладається по банках.

Інгредієнти
Порції: +3
Кроки
49 год 0 хвДрук
  • Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти. Перець із зеленню ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо все на паперовому рушнику. Часник очищаємо. Волоські горіхи відправляємо на сковороду і злегка підсушуємо їх.
  • Тепер пропускаємо через м’ясорубку з дрібними гратами гострий перець, кріп, петрушку, кінзу, часник і волоські горіхи. Все добре перемішуємо.
  • Далі додаємо в отриману масу сіль, перемішуємо і пропускаємо все через м’ясорубку ще раз. Потім насипаємо туди хмелі-сунелі і все добре перемішуємо.
  • Перекладаємо аджику в іншу ємність, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в темне сухе місце на 2 дні. Банки, в яких буде зберігатися приправа, добре вимиваємо під гарячою водою з содою і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Через необхідний час розкладаємо по ним аджику, щільно закриваємо кришками і зберігаємо в холодильнику або погребі.

Подаємо амцу до столу разом з м’ясними стравами або використовуємо в приготуванні соусів та інших закусок. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 3 з 5 )
Залишити відповідь