Ще один варіант смачного супчика-пюре для тих, хто не впевнений, що буде їсти не подрібнену цибулю в супі. Ароматний, вершковий, з великою кількістю спецій, який підкреслюють смак – цей суп виходить просто приголомшливим.
Замість класичного ріпчастої цибулі тут використовується цибуля-шалот – вона володіє більш ніжним і м’яким смаком і ароматом. А в поєднанні з вершками це блюдо виходить настільки вишуканим, що і уявити складно. А креветки це тільки підкреслюють.
Інгредієнти
- Бульйон 500 гр.
- Цибуля порей 200 гр.
- Креветки свіжі 100 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Вершки жирністю 20% 250 мл.
- Картопля 3 шт.
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Часник 1 зуб.
- Трави прованські 1 ч. л.
- Мускатний горіх 1 щіп.
- Сіль за смаком
- Олія оливкова
Кроки
- Очистіть цибулю і картоплю. Картоплю наріжте кубиками, цибулю-кільцями.
- У сковороді прогрійте суміш з оливкової олії і вершкового масла і відправте туди обсмажуватися нашу цибулю разом з картоплею.
- Обсмажуйте, періодично перемішуючи, до м’якості на середньому вогні.
- У каструлю вилийте бульйон і відправте на плиту. Коли він закипить, покладіть туди картоплю і цибулю. Перемішайте.
- Коли бульйон знову закипить, додайте мускатний горіх, перець і прованські трави. Перемішайте і варіть на слабкому вогні ще хвилинок 20.
- Часничок очистіть, подрібніть і обсмажуйте на оливковій олії разом з креветками до готовності креветок.
- Суп подрібніть занурювальним блендером. Додайте вершки і перемішайте.
- Остудивши. Подавайте холодним, додавши креветки. За бажанням можна прикрасити зеленню.