Бефстроганів з курки зі сметаною – це проста у приготуванні та дуже смачна страва, яка порадує ваші смакові рецептори. Сметана ідеально поєднується з ніжним курячим м’ясом, а також зі спеціями для птиці та цибулею. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 300 гр.
- Сметана 30% 150 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томатна паста 1 ч. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Вода 150 мл.
- Спеції для птиці ½ ч. л.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Промиту та обсушену птицю нарізаємо смужками.
- У мисці змішуємо сметану, пасту з томатів, гірчицю та борошно.
- Заливаємо інгредієнти гарячою водою та інтенсивно перемішуємо до однорідної консистенції.
- На розігрітій рослинній олії злегка підрум’янюємо курку і закидаємо цибулю, нарізану півкільцями.
- Через 3-4 хвилини переливаємо соус у сковорідку до курячого м’яса, перемішуємо і приправляємо спеціями та меленим перцем.
- Бефстроганів солимо і помішуємо, тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин.
Апетитну страву розкладаємо по порційних тарілках та знімаємо пробу. Смачного!