Бефстроганов з курки і з вершками – це вишукана страва, яка готується за лічені хвилини і підкорює з першої проби. Нарізане філе томиться в кремоподібному вершковому соусі, завдяки чому повністю просочується ароматними спеціями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Куряче філе 400 гр.
- Вершки 13% 350 мл.
- Паприка солодка мелена ¼ ч. л.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Рослинна олія для смаження
- Часник 1 зуб.
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Готуємо продукти: очищаємо цибулю, промиваємо куряче м’ясо і даємо обсохнути.
- Нарізку цибулі обсмажуємо на олії до м’якості і рум’яності.
- До цибулі викладаємо філе, попередньо нарізане тонкими смужками.
- Періодично помішуючи, смажимо компоненти близько 3-4 хвилин.
- Всипаємо борошно пшеничне.
- Активно перемішуємо і через хвилину тонким струмком вливаємо вершки.
- Інгредієнти присипаємо чорним перцем, сіллю та паприкою.
- Бефстроганов доводимо до кипіння і витримуємо на мінімальному нагріванні під кришкою до бажаної густини.
Страві даємо настоятися ще 7-10 хвилин і тільки потім переходимо до сервіровки. Смачного!