Подорожуючи по різних країнах, я не можу не звернути уваги на місцеву кухню. Щось подобається, щось ні, а деякі рецепти я привожу додому і готую регулярно. Одна з останніх моїх знахідок-Болгарський Шопський салат.
На перший погляд може здатися, що це проста закуска з суміші свіжих овочів. Але після першої ж проби ви зрозумієте, що смак незвичайний. Як цього домогтися? Із задоволенням розповідаю рецепт класичного шопського салату!
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 150 гр.
- Огірок 300 гр.
- Сир бринза (з овечого молока) 200 гр.
- Сіль за смаком
- Олія оливкова 60 мл.
- Помідор 400 гр.
- Петрушка 10 гр.
- Червоний винний оцет 30 мл.
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Промийте і очистіть болгарський перець, змастіть його 10 мл оливкової олії, помістіть у форму для випікання і відправте в духовку на 20 хвилин при 200 °С.
- Після цього накрийте форму фольгою, дайте перцю охолонути. Очистіть його від шкірки і наріжте скибочками.
- Цибулю наріжте півкільцями, а помідори — часточками. Очистіть огірки від шкірки і наріжте їх кільцями. Порубайте петрушку і натріть бринзу на крупній тертці.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією і оцтом. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
Перед подачею прикрасьте порції болгарського салату маслинами, тертою бринзою і петрушкою. Так він буде виглядати ще ефектніше і апетитніше. Закуска не вимагає багато часу: зазвичай я встигну нарізати всі інгредієнти, поки запікається перчик. Приємного апетиту!