Бутерброди з баклажанами, помідорами, сиром та часником виходять ситними та шалено ароматними. Приваблива і поживна закуска виглядає надзвичайно апетитно. Бутерброди підходять як для важливих заходів, так і для звичайного перекушування, а займають всього 20 хвилин на своє приготування.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хліб 6 скибочок
- Баклажан 1 шт.
- Помідор 1 шт.
- Рослинна олія для смаження
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Зелень 2-3 гілки
- Часник 1 зубець
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сир вершковий 200 гр.
Кроки
- Підготовляємо складові. Миємо та витираємо овочі. Хліб використовуємо білий або чорний, цільнозерновий або з висівками у складі.
- Баклажан ріжемо п’ятаками і солимо. Даємо постояти, щоб позбутися гіркоти. Промиваємо під водою.
- Промокуємо баклажани серветками. Злегка паніруємо баклажани в борошні. Прогріваємо сковорідку з олією. Укладаємо на нього баклажани і доводимо до золотистості з обох боків.
- На тарілку кладемо паперовий рушник і перекладаємо баклажани, щоб позбавитися зайвої олії.
- Помідор та баклажани ріжемо кубиком або так, як подобається. Якщо потрібно, досолюємо та перемішуємо.
- Хліб підрум’янюємо на сухій сковорідці або в розігрітій духовці. Очистивши часник, натираємо їм підсушений хліб.
- Змащуємо хліб сирним сиром.
- Зверху укладаємо салат із овочів.
- Листочки промитої петрушки обриваємо з гілочок. На розсуд бутерброди збризкуємо оливковою олією. Декоруємо листочками.
Подаємо апетитне частування. Смачного!