Бутерброди з інжиром – це страва французької кухні, яка ідеально підходить для солодкого фруктового сніданку, який оцінять як дорослі, так і діти. Для більш насиченого смаку нам також знадобиться трохи вершкового масла та молока.
Інгредієнти
Порції: –+
- Батон 160 гр.
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Куряче яйце 1 шт.
- Масло вершкове 50 гр.
- Цукор-пісок 2 ч. л.
- Інжир 4 шт.
- Сіль 1 щіпка
Кроки
- У глибоку чашу розбиваємо яйце і вводимо сіль – розбиваємо.
- В отриману суміш підливаємо молоко і трохи перемішуємо.
- У сковорідці розтоплюємо шматочок вершкового масла.
- У яєчно-молочний кляр занурюємо нарізаний батон.
- Викладаємо заготовки на сковорідку і обсмажуємо 2-2,5 хвилин, з одного боку, перевертаємо.
- Присипаємо хліб цукровим піском і смажимо ще 1-2 хвилини.
- Промитий та обсушений інжир нарізаємо кільцями.
- У тій же сковорідці обсмажуємо скибочки по 30 секунд з кожного боку.
- Розкладаємо інжир на теплі тости.
Перекладаємо апетитні бутерброди на блюдо сервіровки і знімаємо пробу, не чекаючи охолодження. Смачного!