Бутерброди з тунцем і яйцем виходять досить ситними і мають оригінальний смак. Неважливо, це буде фуршет для гостей або сніданок у родинному колі, бутерброди будуть, до речі, і заслужать багато захоплених відгуків. А ще смачнішою буде закуска, якщо приготувати її на піджаристих грінках.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тунець консервований 140 гр.
- Цибуля зелена 20 гр.
- Огірок маринований 100 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Хліб білий (для тостів) 6 шматків
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
На порцію
Калорії: 153 ккал
Білки: 11.1 г
Жири: 4.1 г
Вуглеводи: 17.1 г
Кроки
- Для бутербродів підійдуть консерви з тунця в олії чи власному соку.
- Курячі яйця зваріть круто. Коли вони охолонуть, очистіть їх від шкаралупи та наріжте дрібним кубиком.
- Мариновані огірочки наріжте також маленькими кубиками.
- Пір’я зеленої цибулі помийте, просушіть і порубайте ножем.
- У миску пересипте подрібнені яйця, частину цибулі та огірки.
- З консервованого тунця злийте рідину та розімніть рибу вилкою. Викладіть отриману масу в миску до інших інгредієнтів.
- Начинку заправте майонезом, додайте сіль і мелений перець за смаком, перемішайте.
- Скибочки тостового хліба розріжте навпіл по діагоналі. Обсмажте шматочки хліба на сухій сковороді з обох боків.
- Хліб залиште на тарілці, щоб він трохи охолонув.
- На отримані підсмажені грінки покладіть начинку з тунця та яєць, приблизно по одній столовій ложці на один шматочок. Бутерброди посипте зеленою цибулею, що залишилася.
Бутерброди з яйцем і тунцем подавайте на стіл відразу після приготування, поки хліб хрумкий. Смачного!