Останнім часом асортимент продуктів в моєму холодильнику став більш мізерним. Купую їх вибірково, в залежності від того, що привезли в магазин. Звичайно, м’ясо розбирають блискавично. Буває, навіть ковбасу не встигаю купити. Тому питання, з чого можна зробити котлети, як не з м’яса, стоїть гостро.
Поки пора домашніх овочів не прийшла, замінити класичні свинячі котлети кабачковими оладками не виходить. А до пюре і макаронів адже треба щось подавати! Ось і знайшла бюджетну альтернативу. Між іншим, рецепт з 90-х.
З чого можна зробити котлети
Насправді, якщо так вже вийшло і у вас в холодильнику немає фаршу, котлети можна приготувати з чого завгодно. Наприклад, вегетаріанці високо цінують котлети з буряка з сиром. Але щоб смак цих виробів хоч якось нагадував м’ясний, краще використовувати крабові палички.
- Крабові палички 400 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Борошно пшеничне 3 ст. л.
- Панірувальні сухарі 3 ст. л.
- Приправа для риби 1 ч. л.
- Олія соняшникова 4 ст. л.
- Сіль за смаком
- Крабові палички очистіть від целофанових упаковок і розморозьте. Подрібніть їх за допомогою блендера або дрібній тертці. Додайте до маси яйце, майонез, борошно і приправу для риби.
- Перемішайте інгредієнти. За смаком додайте сіль. Сформуйте з фаршу котлети. Друге яйце вбийте в миску і перемішайте. По черзі макайте котлети в яйце і панірувальні сухарі.
- Котлети в паніровці смажте до золотистої скоринки з обох сторін на розігрітій олії.
Це найпростіший рецепт котлет з крабових паличок. За смаком можете додати в фарш рубану зелень і спеції. А щоб блюдо було більш ніжним і тягучим — моцарелу. Як вам ідея? Діліться враженнями в коментарях!