Деруни з сиром

деруни з сиром

Давно відома істина: картопля дружить з сиром! Цей коренеплід в цілому відмінно поєднується з жирними продуктами і добре вбирає олію. Але якось раніше мені не доводилося користуватися цією комбінацією для приготування картопляних оладок. А дарма: деруни з сиром виходять набагато смачніше звичайних.

Хрусткі зовні, ніжні всередині, з сирними нитками, що тягнуться і зеленню. Звучить добре, а на смак – ще краще. Всього пара нетипових інгредієнтів, і звичні білоруські деруни перетворюються в нове блюдо.

деруни з сиром
Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
30 хвДрук
  • Підготуйте інгредієнти: сир натріть на дрібній тертці, цибулю очистіть від шкірки, очистіть картоплю від шкірки і помийте її.
  • Натріть картоплю і додайте до неї подрібнену цибулю (зазвичай ріжу її дрібно-дрібно, а не натираю, щоб фарш вийшов не надто мокрим).
  • Розбийте в фарш яйце, додайте сир і перемішайте масу.
  • Потім перемішайте фарш з борошном і зеленню. Додайте сіль і перець за смаком.
  • Розігрійте сковороду з олією і смажте на ній деруни з обох боків до рум’яної скоринки. Смачного!

Трохи пізніше я дізналася про те, що деруни з начинкою теж є. Називаються вони пизи, а особливою популярністю користуються в Польщі і Білорусії. Зазвичай їх готують з м’ясом (чимось нагадують зрази), але варіант з сиром теж доречний. Після кількох вдалих спроб приготувати пизи стала додавати щіпку пармезану. Спробуйте і ви – впевнена, вашим близьким вони теж сподобаються!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 2 оцінки, середнє 4.5 з 5 )
Залишити відповідь