Домашній квас як із бочки смачний! Звичайний вуличний квас готується зазвичай із цикорію. У нашому рецепті вам пропонується інший спосіб приготування домашнього квасу, який набагато смачніший за магазинний. Готуємо його з чорного хліба з додаванням дріжджів та родзинок. Він вийде газованим з приємним ароматом та смаком. Його можна пити у час і приготувати у ньому холодний суп.
Інгредієнти
Порції: –+
- Житній хліб 400 гр.
- Вода 4 л.
- Сухі дріжджі 10 гр.
- Цукор-пісок 150 гр.
- Родзинки 50 гр.
Кроки
- Почнемо готувати домашній квас як із бочки. Спочатку підготуємо всі продукти для приготування домашнього квасу.
- Чорний хліб, бажано «Бородинський», нарізаємо на тонкі скибочки та підсушуємо протягом 20 хвилин у духовці, щоб вийшли сухарики.
- Сухарики перекладаємо в чисту 3-літрову банку і заливаємо із двома літрами окропу. Банку прикриваємо серветкою та залишаємо на 12 годин (можна на ніч) для настоювання.
- Потім після цього часу через складену в 6 шарів марлю проціджуємо хлібний настій в окремий посуд.
- Хліб, що залишився, рукою трохи віджимаємо і перекладаємо його в ту ж банку.
- Повторно заливаємо хліб двома літрами окропу і залишаємо на 1:00, щоб напій трохи охолонув.
- Повторно проціджуємо напій через марлю в інший посуд.
- Хліб у марлі рукою добре віджимаємо.
- Напої після першого та другого віджиму змішуємо. Набагато напою залишаємо в мисці для дріжджів.
- У миску кладемо свіжі дріжджі і добре перемішуємо до однорідного стану, і цю масу переливаємо в посуд до квасу.
- У напій насипаємо вказану в рецепті кількість цукру і кладемо добре промиті родзинки. Все перемішуємо. Посуд накриваємо кришкою і залишаємо на 8-10 годин за нормальної домашньої температури.
- За цей час у квасі завершиться процес бродіння. Квас покриється пишною піною і набуде приємного аромату і смаку.
- Приготовлений квас розливаємо в банки або пляшки та охолоджуємо в холодильнику.
Можете пригощати своїх близьких цим чудовим домашнім напоєм. Пийте на здоров’я!