У нашій родині прийнято на Великдень завжди готувати м’ясний хлібець в духовці. Та й інші свята рідко без нього обходяться. Але ми настільки полюбили це блюдо з фаршу, що перестали чекати відповідного приводу. До того ж на підготовку до запікання йде якихось 10-15 хвилин.
Як приготувати святковий м’ясний хлібець
На відміну від інших домашніх хлібців з м’яса, які частенько виходять сухуватими, цей неймовірно соковитий і ароматний. Соус з коричневого цукру, кетчупу і гірчиці додає закуски солодощі і ледь помітною гостроти. Цією сумішшю мітлоф (так називають хлібець в Німеччині) поливають перед запіканням. Це робить м’ясо ще апетитніше.
- Фарш із яловичини 675 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Молоко коров’яче 1 ст.
- Панірувальні сухарі 1 ст.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Коричневий цукор 2 ст. л.
- Кетчуп 80 гр.
- Гірчиця Діжонська 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Викладіть фарш в миску, посоліть і поперчіть. Додайте цибулю, нарізану невеликими кубиками, і подрібнений часник. Злегка перемішайте.
- Вбийте в фарш яйце і влийте молоко, всипте хлібні крихти і вимішайте фарш руками до однорідності. Перекладіть масу в форму, змащену олією і сформуйте хлібець.
- В окремій мисці змішайте кетчуп, діжонську гірчицю і цукор. Змастіть отриманим соусом м’ясо.
- Розігрійте духовку до 175 градусів. Випікайте хліб з фаршу протягом 1 години.
Щоб отримати закуску з запахом серпанок, кетчуп можна змішати з BBQ соусом. Деякі вважають за краще для соковитості в фарш додавати болгарський перець. Це справа смаку. Можете ускладнити завдання і приготувати хлібець з начинкою. А чому б і ні?