Курка на сковороді
Курка на сковороді завжди виходить дуже смачною та ситною. Особливо улюблена багатьма смажена курка на сковороді, покрита апетитною хрусткою скоринкою. Та й приготувати таку курку простіше простого – для цього досить просто обсмажити або цілу, або порізану курочку на шматочки до золотистого кольору. А для святкового столу можна приготувати смажену курку з ананасами.
Як приготувати курку на сковороді
Найчастіше на сковороді готують курячі стегенця, стегенця або гомілки, проте не менш смачними виходять на ній і ніжки, філе або крильця – саме вони набагато краще покриваються всіма улюбленою хрусткою скоринкою. А ось смажені на сковороді грудки нерідко виходять сухуватими, тому вони, швидше, на любителя.
Щоб смажена на сковороді курочка завжди виходила з хрусткою скоринкою, важливо навчитися правильно готувати її до смаження. Заморожене м’ясо спочатку необхідно розморозити, причому не варто вдаватися в даному випадку до прискорених варіантів розморожування. Розморожене м’ясо солять і перчать, після чого дають йому чверть години полежати, щоб воно просочилося – той, хто підсолює курку ближче до закінчення смаження, чинить неправильно, тому що солити її потрібно саме перед початком обсмажування, тому що інакше сама тушка може виявитися недосоленою, а шкірка вийде надто солоною. Можна потримати сире куряче м’ясо і в маринаді – для цього теж буде достатньо десяти-п’ятнадцяти хвилин. Часто такі маринади готують на основі соєвого соусу, соняшникової олії, майонезу та сметани, а надати готовій страві тонкий аромат чудово допомагає поєднання аджики з вином. І ще один важливий нюанс – для отримання скоринки хрусткої в процесі смаження не варто прикривати сковорідку кришкою.
Для того, щоб куряче м’ясо краще обсмажилося, його рекомендується перевертати в процесі приготування тричі: перший раз – після п’яти хвилин, після чого вогонь трохи зменшують, другий раз – через чверть години і втретє теж після чверті години. Такий підхід дозволить курці поступово просмажитися.
Як гарнір до обсмаженої на сковороді курці добре підійдуть рисова або гречана каша, а також картопляне пюре або картопля фрі. Можна і відразу посмажити курку з картоплею – як тільки шматочки обсмаженої курки покриються привабливою скоринкою, до м’яса додають нарізану картоплю, накривають кришкою і готують ще близько десяти-п’ятнадцяти хвилин. Особливо смачною ця страва вийде, якщо посипати її зеленню та кунжутом.