Курка на сковороді завжди виходить дуже смачною та ситною. Особливо улюблена багатьма смажена курка на сковороді, покрита апетитною хрусткою скоринкою. Та й приготувати таку курку простіше простого – для цього досить просто обсмажити або цілу, або порізану курочку на шматочки до золотистого кольору. А для святкового столу можна приготувати смажену курку з ананасами.

Як приготувати курку на сковороді

Найчастіше на сковороді готують курячі стегенця, стегенця або гомілки, проте не менш смачними виходять на ній і ніжки, філе або крильця – саме вони набагато краще покриваються всіма улюбленою хрусткою скоринкою. А ось смажені на сковороді грудки нерідко виходять сухуватими, тому вони, швидше, на любителя.
Щоб смажена на сковороді курочка завжди виходила з хрусткою скоринкою, важливо навчитися правильно готувати її до смаження. Заморожене м’ясо спочатку необхідно розморозити, причому не варто вдаватися в даному випадку до прискорених варіантів розморожування. Розморожене м’ясо солять і перчать, після чого дають йому чверть години полежати, щоб воно просочилося – той, хто підсолює курку ближче до закінчення смаження, чинить неправильно, тому що солити її потрібно саме перед початком обсмажування, тому що інакше сама тушка може виявитися недосоленою, а шкірка вийде надто солоною. Можна потримати сире куряче м’ясо і в маринаді – для цього теж буде достатньо десяти-п’ятнадцяти хвилин. Часто такі маринади готують на основі соєвого соусу, соняшникової олії, майонезу та сметани, а надати готовій страві тонкий аромат чудово допомагає поєднання аджики з вином. І ще один важливий нюанс – для отримання скоринки хрусткої в процесі смаження не варто прикривати сковорідку кришкою.

Для того, щоб куряче м’ясо краще обсмажилося, його рекомендується перевертати в процесі приготування тричі: перший раз – після п’яти хвилин, після чого вогонь трохи зменшують, другий раз – через чверть години і втретє теж після чверті години. Такий підхід дозволить курці поступово просмажитися.

Як гарнір до обсмаженої на сковороді курці добре підійдуть рисова або гречана каша, а також картопляне пюре або картопля фрі. Можна і відразу посмажити курку з картоплею – як тільки шматочки обсмаженої курки покриються привабливою скоринкою, до м’яса додають нарізану картоплю, накривають кришкою і готують ще близько десяти-п’ятнадцяти хвилин. Особливо смачною ця страва вийде, якщо посипати її зеленню та кунжутом.

1 год 15 хв4
Чиліндрон (Chilindrón) – традиційна іспанська страва. Чиліндрон є яскраво-червоним густим соусом, приготованим з червоних овочів. Основні інгредієнти – стиглі томати, червоний солодкий
60 хв2
Найніжніша азербайджанська чихиртма з курки в ароматному соусі неодмінно сподобається вам і вашим гостям. Чихиртма з курки – дуже смачна, ніжна і ситна страва азербайджанської кухні.
50 хв3
Печеня з курки з картоплею на сковороді – це страва, яка готується шляхом обсмажування шматочків курячого філе та нарізаної картоплі на сковороді з додаванням різних спецій, овочів та.
1 год 50 хв5
Смачне збалансоване блюдо для ситного обіду або легкої вечері. Овочеве рагу з куркою готується дуже просто і зручно тим, що овочі і м’ясо тушкуються в одній ємності.
Рис з гречкою і куркою
60 хв5
Погодьтеся, багато класичних гарнірів вже давно приїлися. Звареними крупами зараз нікого не здивуєш. Коли хочеться різноманітності, я готую рис з гречкою і куркою.
курка в цибулевому соусі
1 год 5 хв10
Ясса або курка в цибулевому соусі — це національне сенегальське блюдо, де м’ясо птиці спочатку довго маринують, а потім тушкують в маринаді з цибулі і спецій. І, знаєте,...
Рис з овочами, курячою грудкою і грибами
50 хв3
На сковороді обсмажуються печериці з цибулею і селерою. Потім туди додається відварена куряча грудка, соєвий соус, сіль і перець. Далі в сковороду засипається рис, все заливається бульйоном і.
1 год 10 хв2
На сковороді 5 хвилин обсмажується курка. Потім там же смажиться цибуля з яйцем, імбиром і часником. Далі туди відправляється зварений рис, соєвий соус, кунжутна олія і сіль. В...
Рис по-китайськи з куркою, овочами і соусом теріякі
1 год 20 хв2
На сковороді обсмажується маринована в соєвому соусі курка. Окремо смажиться болгарський перець з цибулею, баклажаном, стручковою квасолею і часником в соусі теріякі з соєвим соусом.
60 хв4
На сковороді обсмажується курка разом з цибулею, солодким перцем і морквою. Потім туди засипається промитий рис і все заливається водою. Блюдо готується на маленькому вогні 20 хвилин, а.