Рецепти рагу з овочів
Ця страва є актуальною як для сімейних обідів, так і для святкових застіль. Його початкова рецептура зазнала стільки змін, що зараз важко сказати, який спосіб є традиційним.
Як приготувати овочеве рагу
Готують його абсолютно з будь-яких овочів. У поєднанні з ароматною зеленню та приправами виходить вельми апетитний гарнір або самостійна пісна страва. Рецепти овочевого рагу пропонують різноманітні поєднання картоплі, кабачків, помідорів, гарбуза, квасолі, буряків, грибів і т.д. Впоратися з приготуванням такої страви не так легко, як здається на перший погляд. Просто порізані та затушковані продукти можуть у готовому вигляді виявитися суцільною «кашею».
П’ять найчастіше використовуваних інгредієнтів у рецептах:
- Морква.
- Помідори.
- Болгарський перець.
- Цибуля ріпчаста.
- Картопля.
Смак від цього не зіпсується, але розчарує зовнішній вигляд. Щоб такого не сталося, потрібно уважно дотримуватись технології приготування та витримувати температурний режим. Овочеве рагу чудово підходить для тих, хто намагається дотримуватись дієти та не навантажувати свій організм. Тушковані овочі не втрачають корисних властивостей і легко засвоюються. Після них немає почуття тяжкості, тому вони відмінно підходять для свят. Подавати його на святковий стіл найкраще у великій красивій тарілці, прикрашеній рубаною зеленню. Така їжа сподобається гостям і ефектно прикрасить стіл.