Для овочевого рагу підійдуть практично будь-які овочі, які знайдуться у вашому холодильнику. Запечені овочі в горщиках порціями особливо припадуть до смаку вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту.
Інгредієнти
Порції: –+
- Маш 1 ст.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Кабачок 1 шт.
- Кріп ½ пучка
- Петрушка ½ пучка
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування овочевого рагу.
- Маш бажано замочити на ніч.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. Цукіні, моркву, болгарський перець наріжте кубиками.
- У каструлі з товстим дном на оливковій олії обсмажте цибулю до золотистого кольору, потім викладіть інші овочі і продовжуйте смажити 10 хвилин.
- По горщиках розкладіть маш, далі викладіть обсмажені овочі, приправте вміст горщиків.
- У кожен горщик влийте стільки води, щоб вона покривала овочі. Помістіть горщики в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 1 годину. Потім вимкніть духовку і дайте овочам дійти ще 20 хвилин.
- Зелень порубати ножем, посипте нею блюдо і подавайте рагу на стіл прямо в горщиках.
Приємного апетиту!