Додавання вершків в Олександрійське тісто робить його ще більш ніжним і дозволяє зберегти свіжість випічки на довгий час. Вершки обов’язково повинні бути натуральними, а не рослинного походження.
Інгредієнти
Порції: –+
- Вершки 1.5 ст.
- Борошно пшеничне 5 ст.
- Дріжджі свіжі 50 гр.
- Цукор-пісок 1.5 ст.
- Куряче яйце 6 шт.
- Цукор ванільний 2 ч. л.
- Сіль 1 щіпка
- Масло вершкове 150 гр.
- Рослинна олія 2 ст. л.
- Коньяк 1 ст. л.
- Родзинки 150 гр.
- Кислота лимонна 1 щіпка
Кроки
- Вершки влийте в каструлю і доведіть до кипіння. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника.
- Як тільки вершки закиплять, зніміть каструлю з плити і додайте 2 столові ложки борошна, швидко перемішайте.
- Далі додайте 2 ложки цукру і дріжджі, перемішайте. Залиште опару на 8-12 годин в теплому місці.
- Відокремте білки від жовтків. Жовтки збивайте з цукром, поки маса не побіліє. Білки окремо збийте з дрібкою солі.
- Далі в опару додайте збиті жовтки.
- Наступним етапом вмішайте в тісто розм’якшене вершкове масло, потім рослинну олію і коньяк.
- Після цього додайте збиті білки, змішайте інгредієнти акуратними повільними рухами.
- Всипте просіяне борошно і замісіть тісто. І на завершення додайте родзинки.
- Розкладіть тісто по змазаним маслом формам, залиште його в теплому місці на 40-60 хвилин, поки воно не підніметься.
- Коли тісто збільшиться в об’ємі, помістіть форми в духовку і випікайте при 200 градусах 40-60 хвилин. Остудіть випічку і прикрасьте глазур’ю.
Приємного апетиту!