Дуже смачне Олександрійське тісто для пасок на вершках

Олександрійське тісто для пасок на вершках

Додавання вершків в Олександрійське тісто робить його ще більш ніжним і дозволяє зберегти свіжість випічки на довгий час. Вершки обов’язково повинні бути натуральними, а не рослинного походження.

Інгредієнти
Порції: +8
Кроки
14 год 20 хвДрук
  • Вершки влийте в каструлю і доведіть до кипіння. Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника.
  • Як тільки вершки закиплять, зніміть каструлю з плити і додайте 2 столові ложки борошна, швидко перемішайте.
  • Далі додайте 2 ложки цукру і дріжджі, перемішайте. Залиште опару на 8-12 годин в теплому місці.
  • Відокремте білки від жовтків. Жовтки збивайте з цукром, поки маса не побіліє. Білки окремо збийте з дрібкою солі.
  • Далі в опару додайте збиті жовтки.
  • Наступним етапом вмішайте в тісто розм’якшене вершкове масло, потім рослинну олію і коньяк.
  • Після цього додайте збиті білки, змішайте інгредієнти акуратними повільними рухами.
  • Всипте просіяне борошно і замісіть тісто. І на завершення додайте родзинки.
  • Розкладіть тісто по змазаним маслом формам, залиште його в теплому місці на 40-60 хвилин, поки воно не підніметься.
  • Коли тісто збільшиться в об’ємі, помістіть форми в духовку і випікайте при 200 градусах 40-60 хвилин. Остудіть випічку і прикрасьте глазур’ю.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь