Журавлина і брусниця, ягоди які в кінці літа і спочатку осені можна знайти в лісі. Завдяки високому вмісту вітаміну С вони є відмінним профілактичним засобом, що зміцнює імунітет. Тому і варення з цих ягід таке цінне.
Інгредієнти
Порції: –+
- Журавлина ½ кг.
 - Брусниця ½ кг.
 - Цукор-пісок 600 гр.
 - Вода ½ ст.
 
Кроки
- Ягоди переберіть, помийте і відкиньте на друшляк. Прокрутіть ягоди через м’ясорубку.
 - Потім зваріть цукровий сироп. У каструлю всипте половину цукру і влийте воду, доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.
 - Потім в цукровий сироп додайте ягідну масу, перемішайте і варіть 15 хвилин. Далі всипте цукор, що залишився.
 - Перемішуйте варення до повного розчинення цукру.
 - Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закрийте їх чистими кришками. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.
 
Приємного апетиту!

