Дуже смачне варення з журавлини і брусниці

Журавлина і брусниця, ягоди які в кінці літа і спочатку осені можна знайти в лісі. Завдяки високому вмісту вітаміну С вони є відмінним профілактичним засобом, що зміцнює імунітет. Тому і варення з цих ягід таке цінне.

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Ягоди переберіть, помийте і відкиньте на друшляк. Прокрутіть ягоди через м’ясорубку.
  • Потім зваріть цукровий сироп. У каструлю всипте половину цукру і влийте воду, доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15 хвилин.
  • Потім в цукровий сироп додайте ягідну масу, перемішайте і варіть 15 хвилин. Далі всипте цукор, що залишився.
  • Перемішуйте варення до повного розчинення цукру.
  • Гаряче варення розлийте по стерилізованим банкам, закрийте їх чистими кришками. Зберігайте варення в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь