Рулетики з даного рецептом виходять дуже легкими – ідеальне блюдо для літньої пори з острінкой за рахунок додавання часнику. Рекомендуємо приготувати таку закуску і обов’язково пригостити нею рідних і друзів.
Інгредієнти
Порції: –+
- Кабачок 2 шт.
- Часник 4 зуб.
- Кріп ½ пуч.
- Кисломолочний сир 5% 100 гр.
- Сир твердий 50 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ч. л.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Промиваємо кабачки проточною водою, насухо витираємо їх рушником і обрізаємо з обох сторін (край зверху і «хвостик» знизу). Нарізаємо кабачки тонкими слайсами, щоб їх можна було легко скрутити в рулетики. Солимо і перчимо скибочки за смаком.
- Тепер кабачки необхідно обсмажити. Вливаємо рослинну олію в сковороду і підігріваємо її пару хвилин на плиті. Потім викладаємо в олію кабачки і обсмажуємо їх з обох сторін до тих пір, поки не з’явиться золотиста скоринка.
- Щоб рулетики не вийшли з надлишком жиру, необхідно його увібрати. Тому в процесі смаження ми будемо розкладати кабачки на паперовому рушнику, розкладеному на дні тарілки.
- Натираємо сир на крупній тертці в глибоку тарілку і додаємо до нього кисломолочний сир. Перемішуємо інгредієнти. Замість майонезу можна використовувати сметану, щоб рулетики були менш калорійними, або замінити це поєднання магазинним кисломолочним сиром. Додаємо майонез.
- Промиваємо половину пучка кропу і намагаємося нарізати його якомога дрібніше. Висипаємо кріп до сиру і майонезу. Позбавляємо часникові зубки від лушпиння і пропускаємо їх через прес прямо в тарілку з начинкою. Знову перемішуємо інгредієнти.
- Викладаємо начинку невеликими порціями на кабачки і розподіляємо її по всій поверхні скибочок. Скручуємо рулетики і відразу викладаємо їх на красиве блюдо.
Приємного апетиту!