У картопляної експрес-піци, як зрозуміло з назви, в якості основи використовується терта картопля. Виходить велика, дуже ситна піца з хрусткою основою.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тіста:
- Картопля 620 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Сіль на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Сушений чебрець ½ ч. л.
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Для начинки:
- Цибуля порей 2 шт.
- Печериці свіжі 140 гр.
- Бекон 230 гр.
- Помідор 2 шт.
- Сир твердий 60 гр.
- Сушений базилік 1 ч. л.
- Петрушка 2 гілочки
- Рослинна олія 2 ст. л.
Кроки
- Картоплю почистити, промити до чистої води, натерти на дрібній тертці або за допомогою кухонного комбайна. Додати яйце, борошно, сіль і приправи. Добре розмішати. Тісто виходить схожим на тісто для дерунів.
- Бекон (грудинку) нарізати тонкими скибочками, вимитий порей нашаткувати кільцями, помиті і обсушені печериці порізати тонкими пластинками. Одночасно поставити сковороду на середній вогонь для розігріву.
- У сковороду викласти бекон, обсмажити, викласти цибулю і гриби, перемішуючи, смажити кілька хвилин. При бажанні можна влити 1-2 ст.л. рослинної олії.
- Паралельно розігріти іншу сковороду, влити в неї трохи соняшникової олії без запаху. Розподілити половину картопляної маси, посмажити на сильному вогні до рум’яного стану.
- Порізати помиті помідори тонкими скибочками, сир потерти крупно на тертці.
- Млинець з картоплі дуже акуратно перевернути. По ньому викласти половину начинки. Викласти кружечки помідорів, посипати сушеним базиліком.
- Зверху рівномірно посипати заготовку тертим сиром, накрити сковорідку кришкою і готувати близько 5 хв., поки сир не розплавиться. Посипати піцу зверху нарізаною зеленню петрушки.
- З другої порції тіста приготувати другу заготовку, аналогічно розподілити начинку і приготувати таким же чином.
Приємного апетиту!