Дуже смачний покроковий рецепт картопляної піци

У картопляної експрес-піци, як зрозуміло з назви, в якості основи використовується терта картопля. Виходить велика, дуже ситна піца з хрусткою основою.

Інгредієнти
Порції: +4
Кроки
10 хвДрук
  • Картоплю почистити, промити до чистої води, натерти на дрібній тертці або за допомогою кухонного комбайна. Додати яйце, борошно, сіль і приправи. Добре розмішати. Тісто виходить схожим на тісто для дерунів.
  • Бекон (грудинку) нарізати тонкими скибочками, вимитий порей нашаткувати кільцями, помиті і обсушені печериці порізати тонкими пластинками. Одночасно поставити сковороду на середній вогонь для розігріву.
  • У сковороду викласти бекон, обсмажити, викласти цибулю і гриби, перемішуючи, смажити кілька хвилин. При бажанні можна влити 1-2 ст.л. рослинної олії.
  • Паралельно розігріти іншу сковороду, влити в неї трохи соняшникової олії без запаху. Розподілити половину картопляної маси, посмажити на сильному вогні до рум’яного стану.
  • Порізати помиті помідори тонкими скибочками, сир потерти крупно на тертці.
  • Млинець з картоплі дуже акуратно перевернути. По ньому викласти половину начинки. Викласти кружечки помідорів, посипати сушеним базиліком.
  • Зверху рівномірно посипати заготовку тертим сиром, накрити сковорідку кришкою і готувати близько 5 хв., поки сир не розплавиться. Посипати піцу зверху нарізаною зеленню петрушки.
  • З другої порції тіста приготувати другу заготовку, аналогічно розподілити начинку і приготувати таким же чином.

Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь