Звичайно такий рулет можна скрутити і в звичайний день, наприклад, на сніданок або легку вечерю. Хороший він і в якості закуски. Але на святковому столі рулет особливо хороший. Багато давно знають і люблять поєднання сирного вершкового сиру зі слабосоленою червоною рибою і часто його використовують в салатах, начинках для млинців та інших закусках. Тому відразу стає зрозуміло, що цей варіант безпрограшний.
За вашим бажанням такий рулет можна приготувати всього з двома інгредієнтами всередині: рибою і домашнім сиром, а можна додати до них зелень, листя свіжого салату і огірки. Смак стане ще цікавіше і соковитіше, при цьому ні огірки, ні салат смак риби і сиру перебивати не будуть.
Інгредієнти
- Лаваш тонкий 2 шт.
- Риба червона 200 гр.
- Сир вершковий 150-200 гр.
- Салат 1 пуч.
- Огірок 1 шт.
- Петрушка 1 пуч.
- Кріп 1 пуч.
- Сіль за смаком
Кроки
- Для початку вимийте і обсушити паперовим рушником листя салату. Якщо будете використовувати огірок, то так само вимийте його і наріжте на дуже тонкі скибочки, він повинен бути гнучким, щоб потім легко згортатися разом з лавашем в рулет.
- Якщо салату і овочів не плануєте додавати, то відразу беріть листи лаваша. Розгорніть їх на площині столу.
- Видаліть з шматка червоної риби шкіру і кісточки і наріжте її тонкими скибочками.
- За допомогою ложки або ножа для масла розмажте тонким шаром сирний сир, приблизно половину, по одному листу лаваша. Розкладіть поверх сирного шару листи салату і трохи зелені.
- Покладіть зверху другий лист лаваша і намажте його сиром, що залишився. Тепер розкладіть шматочки свіжого огірка і скибочки риби, щоб начинка розподілилася рівномірно. Огірки можна трохи присолити за бажанням.
- Далі поверніть обидва листи разом в один щільний рулет. Чим щільніше ви згорнете, тим краще будуть триматися шари в порційних нарізаних шматочках.
- Рулет ретельно загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник мінімум на годину, можна на 2-3 години, якщо ви готуєте частування заздалегідь. За цей час рулет просочиться і трохи розм’якшиться.
- Перед тим як подавати рулет з вершковим сиром і сьомгою на стіл, розгорніть його з плівки і наріжте кружальцями товщиною приблизно 2 сантиметри. Розкладіть нарізані порції на блюді і подавайте. Така закуска однозначно стане прикрасою навіть святкового столу.