Джем з замороженої полуниці

Якщо ви не встигли зварити полуничне варення, але ви маєте заморожену полуницю – ми ділимося з вами рецептом чудового полуничного джему. Готується він за лічені хвилини, як і летить зі столу. Він відмінно підійде як наповнювач до йогуртів і сиру, так і як соус до млинців і оладок.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
48 год 0 хвДрук
  • Готувати джем із замороженої полуниці просто! Полуницю, не розморожуючи, кладемо в каструлю з товстим дном, засипаємо цукром і залишаємо при кімнатній температурі на 6-8 годин, а краще на ніч.
  • Після того, як полуниця розморозилася, вона пустила сік, у якому розчинилася вага цукру.
  • Лимон промиваємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік із половини лимона.
  • Додаємо лимонний сік у полуницю та пюруємо її за допомогою блендера в однорідну масу.
  • Каструлю з полуничним пюре ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, не забуваючи постійно помішувати дерев’яною ложкою, щоб джем не пригорів на дно каструлі. Проварюємо пюре 5-7 хвилин і знімаємо з вогню. Залишаємо джем до повного остигання при кімнатній температурі. Після чого знову ставимо на вогонь, проварюємо 5-7 хвилин після закипання та знімаємо з вогню. Дану процедуру проводимо 3-4 рази, поки джем не увариться до необхідної консистенції.
  • Баночки для джему промиваємо питною содою і стерилізуємо над парою 3-4 хвилини, потім даємо банкам обсохнути та розкладаємо по них гарячий джем. Зі зазначеної кількості інгредієнтів у нас вийшло 500-600 грам джему. Джем чудово зберігається в холодильнику 3-4 тижні, але з’їсти його встигають набагато швидше!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь