Якщо ви не встигли зварити полуничне варення, але ви маєте заморожену полуницю – ми ділимося з вами рецептом чудового полуничного джему. Готується він за лічені хвилини, як і летить зі столу. Він відмінно підійде як наповнювач до йогуртів і сиру, так і як соус до млинців і оладок.
Інгредієнти
Порції: –+
- Полуниця заморожена 1 кг.
- Цукор-пісок 500 гр.
- Лимон ½ шт.
Кроки
- Готувати джем із замороженої полуниці просто! Полуницю, не розморожуючи, кладемо в каструлю з товстим дном, засипаємо цукром і залишаємо при кімнатній температурі на 6-8 годин, а краще на ніч.
- Після того, як полуниця розморозилася, вона пустила сік, у якому розчинилася вага цукру.
- Лимон промиваємо, розрізаємо навпіл і видавлюємо сік із половини лимона.
- Додаємо лимонний сік у полуницю та пюруємо її за допомогою блендера в однорідну масу.
- Каструлю з полуничним пюре ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння, не забуваючи постійно помішувати дерев’яною ложкою, щоб джем не пригорів на дно каструлі. Проварюємо пюре 5-7 хвилин і знімаємо з вогню. Залишаємо джем до повного остигання при кімнатній температурі. Після чого знову ставимо на вогонь, проварюємо 5-7 хвилин після закипання та знімаємо з вогню. Дану процедуру проводимо 3-4 рази, поки джем не увариться до необхідної консистенції.
- Баночки для джему промиваємо питною содою і стерилізуємо над парою 3-4 хвилини, потім даємо банкам обсохнути та розкладаємо по них гарячий джем. Зі зазначеної кількості інгредієнтів у нас вийшло 500-600 грам джему. Джем чудово зберігається в холодильнику 3-4 тижні, але з’їсти його встигають набагато швидше!