Ще один варіант джему з червоної смородини. Густий, в міру солодкий і дуже-дуже ароматний. Готувати його простіше, ніж попередній варіант – ягоди потрібно просто пюрировати, а перетирати через сито не потрібно. Цукор додавайте на свій розсуд, але найчастіше його беруть пропорцію 1:1.
Якщо ви з якоїсь причини не можете подрібнити ягоди за допомогою блендера, скористайтеся м’ясорубкою. Щоб джем вийшов густим, додатково при приготуванні потрібно додати Конфітюрку. Це желеутворююча суміш на основі яблучного пектину.
Зверніть увагу: спосіб приготування може відрізнятися від конфітюру. Інструкцію дивіться на упаковці.
Інгредієнти
Порції: –+
- Смородина червона (порічки) 2 кг.
- Цукор-пісок 1.5-2 кг.
- Конфитюрка 2 уп.
Кроки
- Обполосніть і переберіть ягоди смородини. Видаліть гілочки і сміття.
- Злийте воду зі смородини і перекладіть в каструлю, де будете готувати варення.
- Засипте смородину конфітюркою і добре перемішайте.
- Пюрируйте ягоди за допомогою погружного блендера до однорідної маси.
- Надішліть каструлю на вогонь і почніть варити, помішуючи майбутнє варення ложкою.
- Як тільки смородина прогріється, додайте цукор. Добре все розмішайте. Продовжіть уварювати розмішуючи.
- Після того як джем закипить, проваріть його ще 5 хвилинок. В процесі не забувайте прибирати пінку.
- Розлийте варення по простерилізованих банках, закатати кришками. Укутайте і остудіть, загорнувши в ковдру.