Фокаччині з рису

Фокаччині (Focaccine) –  італійські коржики з начинкою.  Традиційно фокаччині готують із картоплі, але також популярні варіанти з рису.

Фокаччині з рису з шинкою та сиром (Focaccine di riso con prosciutto e formaggio) – один із традиційних італійських рецептів фокаччині. Начинку при цьому можна замінити на будь-яку іншу. Наприклад, замість шинки покласти гриби, або використовувати фарш чи овочі. Сир також можна використовувати різний.

Інгредієнти
Порції: +2
Кроки
1 год 20 хвДрук
  • Відварити рис у підсоленій воді та остудити. Рис краще брати не розсипчастий, а той, що при варінні склеюється, в Італії такий рис використовується для приготування різотто.
  • Як рис охолоне, додати яйце, борошно, натертий на дрібній тертці пармезан та подрібнену петрушку. Добре перемішати і додати сіль до смаку. Повинна вийде в’язка маса.
  • У металеве кільце з високими краями викласти шар рису та утрамбувати. Зверху покласти шматок шинки, шматок сиру та знову шар рису. Змастити зверху оливковою олією і посипати панірувальними сухарями. Можна обійтися без кільця, формуючи котлетку на долоні, але з кільцем простіше.
  • Розігріти сковороду з оливковою олією та обсмажити фокаччини по 3-4 хвилини з кожного боку.
  • Замість обсмажування фокаччини з рису можна запекти в духовці за температури 180 градусів, приблизно 20 хвилин.

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь