Галушки на пару: полтавський рецепт

Не секрет, що традиційні українські галушки — страва, виготовлена з тіста без начинки. Але існує неймовірно смачна їх варіація із соковитим наповненням. Рекомендуємо вам приготувати ароматні галушки на пару по-полтавськи, начинка в яких точно не зайва.

Щоб подати до столу цю ситну страву та отримати захоплені коментарі, варто правильно замісити тісто. Для його приготування можна використовувати як кефір, так і сироватку. Пам’ятайте, що ніжна основа – запорука успіху полтавських галушок.

Найсмачніші галушки на пару: варіанти начинок

Готуючи цю страву, можна використовувати різні начинки. Смажена свинина з цибулею – відмінне наповнення для полтавських галушок. Також їх можна приготувати з відвареною картоплею та грибами. Вийде дуже смачно!

Інгредієнти
Порції: +6
Кроки
1 год 10 хвДрук
  • Добре промийте курячі серця і печінку. Відваріть їх у трохи підсоленій воді до готовності. Подрібніть печінку і серця за допомогою м’ясорубки або блендера.
  • Очистіть цибулю. Наріжте кубиком. Очистіть моркву. Натріть її на дрібній тертці. Обсмажте овочі на розігрітій сковороді зі олією.
  • Всипте до цибулі з морквою подрібнені серця з печінкою. Додайте вершкове масло, сіль і чорний перець. Добре перемішайте всі інгредієнти і обсмажте їх протягом 5 хвилин. Дайте начинці охолонути.
  • Приготуйте тісто. Просійте пшеничне борошно. Всипте до неї соду та 0,5 ч. л. солі. Добре все перемішайте. Зробіть у борошні невелике поглиблення. Влийте в нього кефір і вбийте яйце.
  • Ретельно все перемішайте. Викладіть на робочу поверхню та замісіть еластичне тісто, яке не липне до рук. Накрийте рушником і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин.
  • Розкачати тісто в ковбаску. Наріжте його на шматочки невеликого розміру. Злегка обваляйте їх у пшеничній борошні з усіх боків. Розкотіть тісто в коржики.
  • Викладіть на центр заготовок начинку. Зберіть тісто у вузлик, ретельно защипуючи край. Змастіть поверхню пароварки вершковим маслом. Викладіть на неї заготовки із тіста. Готуйте галушки протягом 7–10 хвилин.

Потім залишиться взяти велику страву. Викладіть на нього галушки та посипте їх рубаною зеленню. Подавати таку страву слід зі шкварками, сметаною або з грибним соусом. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь