Похмура погода за вікном — це не привід для осінньої хандри. Підніміть собі настрій яскравим та смачним десертом. Гарбузові млинці на дріжджах ідеальний кандидат для цієї мети. Вони ніжні, ароматні і в міру солодкі.
Такі млинці за бажання можна начинити сиром. Перебиваємо у блендері кисломолочний продукт із ванільним цукром. Потім додаємо до нього промиті родзинки і добре все перемішуємо. Начиняємо ніжною сирною масою повітряні млинці та згортаємо їх у рулетики. Неймовірний сніданок готовий!
Як приготувати гарбузові млинці на дріжджах
Для приготування пишного тіста слід використовувати дріжджі. Завдяки їм млинці вийдуть шалено ніжними. Замішайте тісто і залиште його за кімнатної температури на 40 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб пишність готової страви підкорила всіх!
- Вода 400 мл.
- Молоко коров’яче 300 мл.
- Гарбуз 300 гр.
- Куряче яйце 3 шт.
- Цукор-пісок 50 гр.
- Олія соняшникова 50 мл.
- Дріжджі 1 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
- Борошно пшеничне 400 гр.
- Очистіть гарбуз від шкірки та насіння. Наріжте її невеликими шматочками та залийте 100 мл води. Надішліть на вогонь і варіть під кришкою протягом 15 хвилин.
- Викладіть гарбуз у глибоку ємність. Влийте молоко та 300 мл води. Додайте цукор, сіль, яйця та олію. Збийте все занурювальним блендером до однорідності.
- Всипте дріжджі. Перемішайте усі інгредієнти віночком. Потім введіть борошно пшеничне. Знову перемішайте. Накрийте харчовою плівкою та залиште на 40 хвилин.
- Розігрійте сковороду. Смажте рум’яні млинці на середньому вогні.
Готово! Подавати гарбузові млинці слід з добавками на вашу думку. Можна взяти не дуже нудотний джем або медок, щоб мачати в них млинці. Такий сніданок неодмінно сподобається вашим рідним. Навіть ті, хто не люблять гарбуз, уплітатимуть невагомі млинці за обидві щоки. Приголомшливий смак таких ласощів не залишить іншого вибору. А що ви звикли готувати з цього сезонного плоду: супи, другі страви чи десерти? Поділіться своїми улюбленими рецептами.