Приготувати вечерю для великої родини — справа непроста та довга. Але я запікаю курячі крильця з рисом у духовці — страва, яку завжди виручає! На приготування витрачаю рівно 20 хвилин, решту робить духовка. Куряче м’ясо з гарніром виходить дуже смачним, корисним і поживним.
Безумовно, кожне м’ясо потребує маринаду. Але я відмовилася від меду, майонезу, сметани та соєвого соусу в цьому випадку. Просто наполягаю крила в олії та спеціях, поки готую рис. Запечені курячі крильця виходять рум’яними та глянсовими, з ніжною скоринкою.
Як приготувати глянцеві курячі крильця з рисом у духовці
Вказана кількість часу для запікання курячих крил з рисом робить гарнір м’яким та ніжним. Але якщо ви хочете в результаті отримати розсипчастий рис, зменшіть час до 40 хвилин з фольгою і 20 хвилин без фольги.
- Курячі крильця 700 гр.
- Сіль 1.5 ч. л.
- Олія соняшникова на смак
- Перець чорний мелений на смак
- Приправа для курки на смак
- Рис білий 350 гр.
- Вода 700 мл.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 5 зуб.
- Лавровий лист 2 шт.
- Розріжте крильця на 2 частини, залийте їх маслом, додайте 1 ч. л. солі, перець та спеції. Перемішайте інгредієнти, накрийте плівкою та залиште на 30 хвилин.
- Тим часом підготуємо рис. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками.
- Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю. Потім додайте моркву та готуйте ще 1 хвилину.
- Всипте промитий рис та перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть до смаку і зніміть сковороду з вогню.
- Змастіть форму для випікання олією, всипте туди підготовлений рис і залийте його водою.
- Зверху викладіть крильця, лавровий лист і зубчики часнику. Накрийте форму фольгою і випікайте при 200 С 1 годину. Потім зніміть фольгу і поверніть форму до духовки ще на 30 хвилин.
Вечеря з курячих крилець і рису – це проста страва з найдоступніших інгредієнтів. Лавровий лист грає свою роль, надаючи продуктам насиченості смаку та аромату, а часник додає нотку пікантності. Крім того, м’ясо виходить ніжнішим і кориснішим без смаження в олії. Смачного!