Гороховий суп з тушонкою – друга страва за значимістю після супу з копченостями. Надзвичайно смачний суп можна приготувати як у домашніх умовах, так і на природі. На відкритому вогні гороховий суп вийде набагато смачніше. Але якщо немає такої можливості, то і вдома вийде чудовий обід.
Інгредієнти
Порції: –+
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Тушонка яловича 250 гр.
- Горох сухий 150 гр.
- Сіль до смаку
- Перець чорний мелений до смаку
- Петрушка для прикраси
- Рослинна олія для смаження
- Лист лавровий за смаком
Кроки
- Зберіть компоненти, перелічені вище у списку.
- Сухий горох промийте під водою, а потім залийте водою. Найкраще на ніч. Горох прополощіть вдруге. Перекладіть у ємність, у якій зібралися готувати страву. У каструлю вилийте воду. Встановіть на помірному нагріванні та закип’ятіть. Зваріть до напівготовності.
- Картоплю і моркву почистіть, скориставшись економкою. З цибулини приберіть лушпиння. Картоплю нарубайте на зручні частини.
- Морквину натріть терткою. Цибулину подрібніть. Овочі спасеруйте на розпеченій з олією сковороді.
- У засмажку перекладіть тушонку і томіть хвилин 10.
- Коли горох дійде до напівготовності, відправте в каструлю картоплю та засмажку. Як тільки вміст закипить, зменшіть нагрівання. Збалансуйте смак сіллю. Закиньте лавровий лист та горошки перцю. Варіть до повного приготування супу. Заберіть з конфорки.
Петрушку промийте і дрібно нарубайте. Гарячим супом заповніть тарілки. Присипте зеленню. Запрошуйте рідних і близьких, і насолоджуйтесь стравою, що зігріває. Смачного!