Пекучий перець пропускається через м’ясорубку, потім до нього додається винний оцет, часник, розпечені на сковороді спеції, сіль і подрібнені волоські горіхи. Все перемішується, і готова аджика розкладається по попередньо простерилізованим банкам.
Інгредієнти
Порції: –+
- Перець гострий стручковий 500 гр.
- Часник 8 зубчиків
- Кінза насіння 15 гр.
- Насіння коріандру 15 гр.
- Кріп сушений 10 гр.
- Базилік сушений 10 гр.
- Чебрець сушений 10 гр.
- Сіль велика за смаком
- Волоський горіх за смаком
- Оцет білий винний 1 ч. л.
Кроки
- Перед початком приготування надягаємо медичні рукавички, щоб не отримати опік від роботи з перцем. Для початку промиваємо пекучий перець під проточною водою, після чого видаляємо у нього насіння з хвостиками.
- Далі два рази пропускаємо перець через м’ясорубку. Можна також зробити це за допомогою блендера. Тепер додаємо чайну ложку білого винного оцту і перемішуємо. Часник очищаємо, тиснемо його і відправляємо в перцеву масу.
- На сковороду відправляємо насіння кінзи, коріандру, кріп, базилік, чебрець, і розжарюємо спеції на сковороді.
- Тепер подрібнюємо всі спеції за допомогою спеціальної насадки на блендері і відправляємо їх до подрібненого перцю разом з сіллю. Щоб аджика вийшла більш в’язкою, також відправляємо туди мелені волоські горіхи.
- Все ретельно перемішуємо і розкладаємо готову аджику по банках, які попередньо помили під гарячою водою з содою і простерилізували будь-яким зручним способом.
- Щільно закриваємо їх кришками і відправляємо на зберігання в холодильник або льох.
Відкриваємо взимку і подаємо до столу в якості приправи. Приємного апетиту!