Гостра абхазька аджика без варіння

Гостра абхазька аджика без варіння

Пекучий перець пропускається через м’ясорубку, потім до нього додається винний оцет, часник, розпечені на сковороді спеції, сіль і подрібнені волоські горіхи. Все перемішується, і готова аджика розкладається по попередньо простерилізованим банкам.

Інгредієнти
Порції: +15
Кроки
1 год 35 хвДрук
  • Перед початком приготування надягаємо медичні рукавички, щоб не отримати опік від роботи з перцем. Для початку промиваємо пекучий перець під проточною водою, після чого видаляємо у нього насіння з хвостиками.
  • Далі два рази пропускаємо перець через м’ясорубку. Можна також зробити це за допомогою блендера. Тепер додаємо чайну ложку білого винного оцту і перемішуємо. Часник очищаємо, тиснемо його і відправляємо в перцеву масу.
  • На сковороду відправляємо насіння кінзи, коріандру, кріп, базилік, чебрець, і розжарюємо спеції на сковороді.
  • Тепер подрібнюємо всі спеції за допомогою спеціальної насадки на блендері і відправляємо їх до подрібненого перцю разом з сіллю. Щоб аджика вийшла більш в’язкою, також відправляємо туди мелені волоські горіхи.
  • Все ретельно перемішуємо і розкладаємо готову аджику по банках, які попередньо помили під гарячою водою з содою і простерилізували будь-яким зручним способом.
  • Щільно закриваємо їх кришками і відправляємо на зберігання в холодильник або льох.

Відкриваємо взимку і подаємо до столу в якості приправи. Приємного апетиту!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 1 оцінка, середнє 4 з 5 )
Залишити відповідь