Цей найпростіший в приготуванні і за складом салат виходить дійсно дуже смачним. Солодка морквина відмінно поєднується з легкою гіркуватістю редису, а заправка з олії і лимонного соку додає легку кислинку цій закусці.
Як зелень можна взяти шпинат, рукколу або пекінську капусту – краще щось одне. Замість мигдалю можна взяти кедрові горішки або зовсім обійтися без них. Дуже важливо правильно нарізати овочі – вони повинні бути найтоншими, щоб пустити більше соку. Щоб легко порізати їх, використовуйте овощечистку – так продукти в нарізаному вигляді вийдуть практично прозорими.
Інгредієнти
- Редиска 2-3 шт.
- Морква 2 шт.
- Рослинна олія 2-3 ст. л.
- Сік лимону 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Зелень за смаком
- Мигдаль солодкий за смаком
Кроки
- Овочі промийте, насухо протріть.
- Мигдаль злегка обсмажте на сухій сковороді.
- Морквину наріжте тонкими смужками, редис – найтоншими слайсами.
- Тепер можна викласти салатик. Спочатку йдуть листя обраної вами зелені.
- На них покладіть половинку моркви, потім половинку редису, морква що залишилася і редиска, що залишилася.
- Для приготування заправки змішайте олію, лимонний сік і сіль. Полийте цієї заправкою салатик.
- Для прикраси посипте обсмаженими горіхами. Корисний салат з редиски готовий!