Пропоную приготувати легкий та простий у приготуванні грецький салат без маслин. Відмінний варіант для званої вечері. Салат виходить не тільки смачним, а й дуже ошатним та яскравим. Ваші гості обов’язково оцінять гарну страву.
Інгредієнти
Порції: –+
- Сир Фета 150 гр.
- Огірок 2 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Помідор 3 шт.
- Салат Латук 1 пучок
- Лимон ½ шт.
- Олія оливкова ½ ст.
- Часник 3 зуб.
- Цукор-пісок 1 щіпка
- Сіль за смаком
- Орегано за смаком
На порцію
Калорії: 200 ккал
Білки: 2.2 г
Жири: 18.8 г
Вуглеводи: 6.1 г
Кроки
- Готувати грецький салат без маслин легко! Насамперед приготуйте заправку. Помийте лимон.
- У велику миску налийте оливкову олію, видавіть сік із половини лимона.
- Висипте в отриману суміш орегано, цукровий пісок, посоліть.
- Все ретельно перемішайте віночком.
- Салатне листя добре промийте під проточною водою, просушіть, порвіть руками на великі шматочки і викладіть в миску із заправкою.
- Помідори добре помийте та обсушіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на салатне листя.
- Червону цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями, викладіть салатник. Краще використовуйте червону цибулю, вона не така гостра, як звичайна.
- Помийте огірки, очистіть від шкірки та насіння, наріжте невеликими шматочками та відправте в салатник. Якщо огірки молоді, то чистити від шкіри та насіння не обов’язково.
- Сир Фета розкришіть руками та викладіть у салатник.
- Двома ложками ретельно перемішайте салат, щоб усі інгредієнти добре з’єдналися.
Готовий салат розкладете по порціях, і кличте гостей до столу.
Смачного!