Грецький салат готується дуже просто, він дуже соковитий та освіжаючий. Якщо класичний варіант грецького салату доповнити такою нестандартною добавкою, як сухарики, то ви отримаєте ситніший і хрумкіший варіант цієї страви.
Інгредієнти
Порції: –+
- Олія оливкова 30 мл.
- Огірок 2 шт.
- Лимонний сік 1 ч. л.
- Помідор 2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир бринза (з овечого молока) 100 гр.
- Маслини 10 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Орегано сушений за смаком
- Батон 150 гр.
- Салат Латук 50 гр.
На порцію
Калорії: 104 ккал
Білки: 4.6 г
Жири: 3.4 г
Вуглеводи: 13.3 г
Кроки
- Овочі помийте і дайте їм обсохнути. Наріжте огірки та помідори великими часточками.
- Цибулю наріжте півкільцями, болгарський перець – соломкою.
- Бринзу наріжте кубиками, додайте до овочів. Овочі приправте меленим перцем, орегано, заправте лимонним соком та оливковою олією, акуратно перемішайте.
- Батон наріжте кубиками та обсмажте їх на сухій сковороді. Можна підсушити сухарики у духовці.
- На плоску страву викладіть листя салату, на них викладіть суміш овочів та бринзи. Додайте сухарики та маслини та подавайте грецький салат на стіл.
Смачного!