Салат Грецький класичний

Салат Грецький класичний
Час приготування: 30 хв

Самі греки називають свій салат хоріатікі і готують виключно з грецькою фетою – вона більш масляниста, не така солона, як бринза, і досить щільна по консистенції. Але в інтернаціональній кухні грецький салат готується і з фетою, і з бринзою, і з фетакі. Для нього головне – стиглі помідори, без них не той смак

Кроки
30 хвДрук
  • Огірки розріжте навпіл, виріжте насіння і наріжте скибочками товщиною 5-6 мм. Перець наріжте квадратами зі стороною 1.5 см.
  • Помідори черрі розріжте навпіл, цибулю наріжте тонкими півкільцями. Змішайте всі інгредієнти у великій мисці.
  • Приготуйте заправку. Часник дрібно наріжте. Змішайте віночком часник, орегано, гірчицю, оцет, сіль і перець в маленькій мисці. Продовжуючи збивати, поступово влийте оливкову олію. Полийте заправкою салат, перемішайте.
  • Бринзу наріжте кубиками зі стороною 1.5 см. Оливки звільніть від кісточок. Розкладіть бринзу і оливки на салат, перемішайте. Залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин, потім подавайте.
Поділитись з друзями
Оцініть страву:
( 4 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь