Такий варіант салату не є традиційним, проте він все більше набирає популярності серед любителів легких і ситних страв. Відкрийте для себе приємне поєднання смаків ніжного курячого філе та соковитих свіжих овочів, заправлених соусом на основі оливкової олії.
Що ж потрібне для приготування грецького салату з куркою?
Інгредієнти
Порції: –+
- Огірок 2 шт.
- Помідор 2 шт.
- Куряча грудка 400 гр.
- Лавровий лист 1 шт.
- Перець чорний горошок 3 шт.
- Цибуля червона 1 шт.
- Маслини 200 гр.
- Сир Фета 150 гр.
- Листовий салат 100 гр.
- Для заправки:
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Лимонний сік 2 ст. л.
- Гірчиця 1 ч. л.
- Орегано 1 ч. л.
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
На порцію
Калорії: 118 ккал
Білки: 8.5 г
Жири: 8.1 г
Вуглеводи: 3.6 г
Кроки
- Куряче філе помийте та зніміть шкіру. Укладіть м’ясо в каструлю з окропом, покладіть лавровий лист і горошки перцю, посоліть. Варіть на малому вогні 20 хвилин до готовності. Залишіть м’ясо остигати в бульйоні 5 хвилин, потім дістаньте на тарілку і остаточно остудіть. Наріжте м’ясо великими скибочками.
- Поки м’ясо остигає, підготуйте інші компоненти салату. Маслини дістаньте з розсолу і наріжте навпіл.
- Огірки вимийте, обріжте тверду шкірку і подрібніть середнім кубиком.
- Сир фета наріжте кубиком.
- Помидори помийте, виріжте місце кріплення до плодоніжки та нарізайте скибочками.
- Цибулину очистіть, наріжте кубиком.
- Салат промийте під холодною водою і покладіть в друшляк, щоб він трохи підсох. Руками розірвати листя на великі шматки.
- У невеликій глибокій мисці змішайте олію із соком лимона, гірчицею та спеціями за допомогою віночка.
- З’єднайте овочі та курку в салатниці, додайте заправку, зверху покладіть фету та поставте в холод на 1 годину.
- Подавайте закуску прямо з холодильника добре охолодженою.
За бажання прикрасьте салат часточками лимона або оливками.
Смачного!