Грецький салат з куркою

Грецький салат з куркою

Такий варіант салату не є традиційним, проте він все більше набирає популярності серед любителів легких і ситних страв. Відкрийте для себе приємне поєднання смаків ніжного курячого філе та соковитих свіжих овочів, заправлених соусом на основі оливкової олії.

Що ж потрібне для приготування грецького салату з куркою?

Інгредієнти
Порції: +5
На порцію
Калорії: 118 ккал
Білки: 8.5 г
Жири: 8.1 г
Вуглеводи: 3.6 г
Кроки
1 год 30 хвДрук
  • Куряче філе помийте та зніміть шкіру. Укладіть м’ясо в каструлю з окропом, покладіть лавровий лист і горошки перцю, посоліть. Варіть на малому вогні 20 хвилин до готовності. Залишіть м’ясо остигати в бульйоні 5 хвилин, потім дістаньте на тарілку і остаточно остудіть. Наріжте м’ясо великими скибочками.
  • Поки м’ясо остигає, підготуйте інші компоненти салату. Маслини дістаньте з розсолу і наріжте навпіл.
  • Огірки вимийте, обріжте тверду шкірку і подрібніть середнім кубиком.
  • Сир фета наріжте кубиком.
  • Помидори помийте, виріжте місце кріплення до плодоніжки та нарізайте скибочками.
  • Цибулину очистіть, наріжте кубиком.
  • Салат промийте під холодною водою і покладіть в друшляк, щоб він трохи підсох. Руками розірвати листя на великі шматки.
  • У невеликій глибокій мисці змішайте олію із соком лимона, гірчицею та спеціями за допомогою віночка.
  • З’єднайте овочі та курку в салатниці, додайте заправку, зверху покладіть фету та поставте в холод на 1 годину.
  • Подавайте закуску прямо з холодильника добре охолодженою.

За бажання прикрасьте салат часточками лимона або оливками.

Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 2 оцінки, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь