Складно придумати більш ледачу випічку, ніж оладки. Почнемо з того, що тісто готується всього 5 хвилин. А щоб довести оладки до рум’янцю, і півхвилини вистачить. Тому я кожен раз готую це блюдо по-іншому. Нещодавно випробувала грибні оладки і тепер навіть не знаю, чи повернуся до класичного рецепту.
Моя матуся, коли готує грибні оладки, ніколи не миє печериці. Каже, так вони зайву воду вбирають. Вона посипає їх борошном і гарненько перемішує. Так весь бруд прилипає до борошна. А мама потім просто витирає гриби серветкою і чистить. Втім, робіть так, як вам зручніше.
- Печериці свіжі 500 гр.
- Часник 2 зубці
- Молоко коров’яче 150 мл.
- Крохмаль картопляний 3 ст. л.
- Олія соняшникова 1 ст. л.
- Мускатний горіх ½ ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаом
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Булка 100 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Масло вершкове 30 гр.
- Петрушка 20 гр.
- Майоран ½ ч. л.
- Гриби промийте і очистіть. Наріжте їх пластинами. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Часник пропустіть через прес. Булочку порвіть на шматочки і замочіть в молоці.
- Розігрійте на сковороді вершкове і соняшникову олію. У суміші обсмажте цибулю до прозорості. Далі додайте часник. Тушіть хвилини 2. Потім пересипте в сковороду гриби.
- Тушкуйте овочі близько 10 хвилин. Половину часу-без кришки. Через 5 хвилин додайте приправи, посоліть і перемішайте. Накрийте сковороду кришкою.
- Готові гриби остудіть. Тим часом розімніть розм’яклу булку виделкою. Пересипте гриби і булку в одну глибоку миску. Туди ж відправте яйце, крохмаль і рубану петрушку.
- Перемішайте інгредієнти. У вас повинна вийти суміш, по консистенції нагадує тісто на оладки. На сковороді розігрійте рослинну олію.
- По 1 ст. л. викладіть оладки. Готуйте їх з обох сторін на середньому вогні. 2 хвилин на одну сторону буде достатньо. Готові вироби викладіть на паперовий рушник.
Подавайте грибні оладки ще теплими разом зі сметаною і овочевим салатом. Блюдо виходить легким, швидким і дуже цікавим. На одній порції зупинитися неможливо. Сподобався рецепт? Діліться ним з друзями і готуйте самі!