Хачапурі по-мегрельськи – неймовірно смачне і апетитне частування, перед яким буде важко встояти. Готовий продукт яскраво урізноманітнить ваш домашній або святковий стіл. Для приготування беріть до уваги перевірений кулінарний рецепт з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Борошно пшеничне 350 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Молоко коров’яче 100 мл.
- Вода 100 мл.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Дріжджі сухі/живі 10/25 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Для начинки:
- Сир Сулугуні 150 гр.
- Сир імеретинський 250 гр.
- Жовток яєчний для обмазування
Кроки
- Підготуємо необхідні інгредієнти.
- У глибокій мисці з’єднуємо тепле молоко та теплу воду.
- Додаємо сюди цукор та сухі дріжджі, перемішуємо.
- Добре вимішуємо до розчинення дріжджів.
- Окремо з’єднуємо просіяне борошно, і сіль. Перемішуємо.
- Куряче яйце розбиваємо в дріжджову суміш, вимішуємо.
- Сюди ж просіюємо борошно. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо на 1:00 в теплому місці.
- Готове тісто розминаємо руками та ділимо на дві рівні частини.
- Кожну частину розгортаємо в тонкий круглий шар.
- Натираємо на великій тертці 250 г імеретинського сиру і 50 г сулугуні і з’єднуємо їх.
- На кожен пласт викладаємо начинку із сиру. Защипуємо по краях.
- Формуємо акуратні коржики з начинкою.
- По центру кожного коржика робимо невеликий отвір.
- Перекладаємо заготовки на лист з пергаментом. Обмазуємо збитим яєчним жовтком.
- Посипаємо поверхню заготовок невеликою кількістю сиру, що залишився сулугуні. Випікаємо 8 хвилин при температурі 200 градусів, потім випікаємо ще пару хвилин при температурі 210 градусів.
Хачапурі по-мегрельськи готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!