Хліб без дріжджів у домашніх умовах

Хліб без дріжджів у домашніх умовах приготує навіть дитина. Найсмачніша випічка з насінням підходить до супів або для приготування бутербродів. На приготування апетитного хліба піде менше години. Кількість насіння і різновид можна відрегулювати на власний розсуд.

Інгредієнти
Порції: +1
Кроки
50 хвДрук
  • Ознайомившись із пропорціями, відміряємо інгредієнти. Засипаємо борошно в чашу і висипаємо сіль. Якщо хліб передбачає корисну випічку, використовуємо будь-яке цільнозернове борошно. Для тих, хто не боїться поправитись, можна взяти пшеничне борошно. З пшеничним борошном виріб буде ніжним та схожим на булочку.
  • Змішавши складники, розбиваємо яйце.
  • Кладемо 4 столові ложки кислого молока або інші кисломолочні продукти. Розмішуємо вміст.
  • Соду гасимо оцтом. Коли пройде реакція, виливаємо в тісто. Замість соди іноді кладуть розпушувач. Я віддаю перевагу все ж таки соді. Погасивши її, випічка завжди виходить повітряною.
  • Розмішавши компоненти, засипаємо гарбузове насіння і насіння соняшника. За бажання підсушуємо їх на сухій сковороді і рубаємо на частини. Насіння можна замінити горіхами або взагалі не класти.
  • Форму застилаємо фольгою або антипригарним папером для випікання. Перекладаємо тісто та розрівнюємо мокрою ложкою. Включаємо духовку, виставивши 180 ° С на температурному важелі.
  • Покладаємо заготовку в гарячу духовку на півгодини. Через зазначений час відкриваємо дверцята, висуваємо лист і проколюємо хліб шпажкою. Вона має бути сухою, якщо м’якуш пропікся.
  • Акуратно виймаємо виріб, витягаємо з форми і даємо йому охолонути, перевернувши на бік і поклавши на ґратах. Повітря циркулюватиме, а значить випічка швидше охолоне і не відволожиться.

Остиглий хліб ріжемо на скибочки. Смачного!

Підписуйся на нові рецепти!

Поділитись з друзями
Відгуки про страву:
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Залишити відповідь