Це класичний рецепт — приготування по ньому дуже просте. З лимонною кислотою виходить смачна закуска, відмінно поєднується з іншими стравами. Справитися з роботою може навіть починаюча господиня.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хрін 1 кг.
- Вода 1 л.
- Цукор-пісок 30 гр.
- Сіль 30 гр.
- Лимонна кислота 20 гр.
Кроки
- Коренеплід потрібно помити, видалити бруд.
- Якщо хрін висох, його кладуть у воду на 24 години, а тільки що викопаний овоч замочування не вимагає.
- З плоду прибирають верхню шкірку, усувають маленькі відростки.
- Корінь потрібно натерти.
- В окремій ємності кип’ятять воду з сіллю і цукром.
- Після виключення вогню додають лимонну кислоту.
- Отриманим маринадом потрібно залити натертий продукт.
- Приправу розкладають в підготовлені баночки.
Щоб заготівля вийшла гострою, потрібно зменшити кількість цукру. При бажанні від нього можна повністю відмовитися. Тоді приправа з лимонною кислотою буде чудовою.