Нерідко для збереження коренеплоду використовується рецепт з оцтом. Овоч натирають або пропускають через м’ясорубку. Виходить насичена приправа з відмінним смаком.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хрін 1 кг.
- Гвоздика 4 суцвіття
- Кориця ⅔ палички
- Цукор-пісок 50 гр.
- Сіль 1.5 ст. л.
- Есенція 2 ст. л.
- Вода 400 мл.
Кроки
- Наливають в каструлю воду, насипають сіль, цукор, інші спеції. Все доводять до кипіння, охолоджують і додають кислоту. Каструлю накривають, залишають на добу.
- Коренеплід необхідно помити, очистити, порізати на потрібні шматочки. Потім їх подрібнюють за допомогою кухонного комбайна. Продукт викладають в ємність і змішують з маринадом.
- Залишається розкласти заготовку по банках, помістити в холодильник
З оцтом виходить смачна заготовка, яку можна подавати до будь-якої страви. Щоб зберегти приправу надовго, необхідно використовувати стерильні банки.