Коренеплід добре гармонує з буряком. Завдяки цьому приправа знаходить насичено-рожевий колір. Рецепт покроковий дуже простий.
Інгредієнти
Порції: –+
- Хрін 400 гр.
- Буряк 2 шт.
- Цукор-пісок 20 гр.
- Сіль 30 гр.
- Оцет столовий 9% 150 мл.
- Вода
Кроки
- Хрін очищають, замочують у воді.
- Буряк необхідно почистити, натерти. Потім з неї віджимають сік за допомогою марлі. Важливо, щоб вийшло ¼ склянки.
- Хрін подрібнюють, додають сіль, цукор.
- У масу додають трохи води, сік буряка, оцет. Консистенцію можна зробити будь-яку, використовуючи воду.
- Соус розкладають в маленькі баночки. Зберігати їх потрібно в прохолодному місці.
Ця заготовка красиво виглядає на святковому і повсякденному столі. Досить перекласти її в прозорі тарілки або піали