Італійські кекси готуються на основі картопляного пюре. Начинка може бути різна – гриби, солоний лосось, шинка, овочі.
Картопляне пюре є оболонкою, а всередині тільки те, що ви виберете як начинку.
Замість грибів можна використовувати солоний лосось, шинку чи овочеве пюре. А якщо додати трохи м’якого сиру до цього всього, начинка набуде чудової консистенції. Якщо у вас керамічні чи металеві формочки, їхнє дно потрібно присипати сухарями.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 600 гр.
- Куряче яйце 2 шт.
- Гриби 200 гр.
- Панірувальні сухарі 2-3 ст. л.
- Часник 1 зубчик
- Петрушка кілька гілочок
- Розмарин кілька гілочок
- Цибуля зелена кілька гілочок
- Олія оливкова 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Кроки
- Подрібнити петрушку, розмарин, цибулю та часник.
- Вимити картоплю та відварювати в шкірці до готовності. Розім’яти у пюре. Додати яйця, подрібнену зелень, сіль, перець та перемішати.
- Форми для кексів змастити оливковою олією і присипати панірувальними сухарями (при використанні металевих або одноразових алюмінієвих форм). Силіконові можна нічим не змащувати.
- Заповнити форми картопляним пюре, залишаючи порожню середину.
- Гриби нарізати, злегка обсмажити із сіллю та перцем. Викласти усередину, зверху грибів знову покласти пюре.
- Посипати кожен мафін панірувальними сухарями і збризкати оливковою олією.
- Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин. Дістати з духовки, коли вони підрум’яняться.