Ми з чоловіком вже змирилися, що в цьому році відпочинок в Одесі нам не світить. Проте гріють душу спогади про це чудове місто. Жінка, у якої ми зупинялися багато років поспіль, навчила мене багатьом корисним речам. Наприклад, готувати колоритні закуски. Кабачки по-одеськи-одна з таких.
Якщо ви думаєте, що Одеська кухня багата стравами лише з морепродуктів, сильно помиляєтеся. Крім фаршированої риби і форшмака серед одеситів популярні і закуски з кабачків. Тільки готують цей овоч по-особливому.
Як приготувати кабачки по-одеськи
Свою улюблену закуску з кабачків одеситка Софа робить все літо. З огляду на те, що кабачки у неї продають під балконом, а кропчик жінка вирощує на підвіконні, собівартість страви дріб’язкова. Позичила у неї рецепт і сама тепер готую кабачки в маринаді.
- Кабачок 3 шт.
- Кріп ½ пучка
- Часник 6 зубців
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Олія соняшникова 3 ст. л.
- Перець чорний мелений ¼ ч. л.
- Сіль ½ ч. л.
- Вода 1 ст. л.
- Кабачки помийте і висушіть, наріжте кружальцями близько 0,5 см завтовшки. Обсмажте їх з обох сторін на сковороді (бажано гриль). Вони повинні стати хрусткими.
- Часник пропустіть через прес, змішайте з сіллю і перцем. Розімніть все в кашку. Змішайте її з олією і оцтом. Якщо маса вийшла занадто кислою, додайте воду за смаком.
- Промийте, обсушіть і дрібно порубайте кріп. Кабачки викладайте в контейнер шарами, поливаючи кожен маринадом і пересипаючи кропом. Закрийте тару кришкою, відправте в холодильник.
Кабачки будуть готові вже через пару годин. Але якщо ви хочете, щоб овоч гарненько просочився, залиште його в маринаді мінімум на ніч. Подавайте закуску до столу охолодженою до картоплі і м’яса. Рекомендую!