На пару місяців в рік кабачки стають центром кулінарного мистецтва. Господині діляться один з одним рецептами і намагаються відвести овочу нове місце в уже знайомих стравах. Я, наприклад, готую кабачки з беконом кожен день і подаю замість хліба. Домашні в захваті від смачної закуски, а я рада, що всі їдять корисний овоч.
Кабачки з беконом в духовці можна подавати не тільки на буденний, але і на святковий стіл. Симпатична закуска зможе здивувати гостей і позмагатися з іншими стравами за честь називатися найсмачнішим. До речі бекон можна замінити на копчену ковбасу або інший продукт, який вам подобається.
- Кабачок 2 шт.
- Твердий сир 100 гр.
- Бекон 70 гр.
- Куряче яйце 1 шт.
- Часник 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Борошно пшеничне 2 ст. л.
- Промийте кабачки і натріть їх на крупній тертці. Посоліть за смаком і залиште на 5 хвилин, щоб виділився сік. Відіжміть зайву рідину.
- Натріть сир на крупній тертці і додайте його до кабачків разом з яйцем, борошном і пропущеним через прес часником. Гарненько перемішайте інгредієнти.
- Наріжте сирокопчений бекон невеликими кубиками.
- Застеліть деко пергаментом. Викладайте по 1 ст.л. кабачкової маси, а зверху присипати її беконом. За бажанням можна присипати закуску насінням льону або кунжуту.
- Випікайте кабачки з беконом 20 хвилин в духовці, розігрітій до 200 °С.
Бекон на кабачково-сирній подушці, запечений в духовці — відмінне і швидке рішення. Зі складного тільки натерти кабачок, а з іншим впорається навіть дитина. Подавайте кабачки з беконом і сиром в будь-який час дня!