У мене в холодильнику білокачанна ніколи не залежується, бо я знаю приголомшливий рецепт! Готую «Капустяні бомбочки» для ситної та смачної вечері за будь-якої зручної можливості. Цей рецепт чимось схожий на голубці, тільки виходить набагато простіше і смачніше. Поки відварюється капустяне листя, я займаюся начинкою. У результаті приготування страви йде дуже мало часу. Основну роботу зробить за вас духовка. Курка в капустяному листі виходить дуже ніжною та соковитою, а спеції та інші інгредієнти надають їй неповторного смаку та аромату!
Як приготувати «Капустяні бомбочки» з курячою начинкою в духовці
Кульки з капусти з куркою – це повноцінний обід або вечеря. Але якщо ви хочете зробити їжу більш ситним, подавайте їх з гарніром з крупи. Помідори черрі можна замінити звичайними. Тільки вибирайте соковиті овочі із насиченим смаком. А якщо вирішите зовсім не використовувати помідори, в соус можна додати трохи томатного соусу.
- Капуста білокачанна ½ шт.
- Куряча грудка 2 шт.
- Черрі 8 шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Кріп за смаком
- Твердий сир 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Приправа для курки 1 ч. л.
- Олія соняшникова за смаком
- Сметана 30% 200 мл.
- Часник 2 зуб.
- Розберіть капусту на листя, відваріть їх, а потім зріжте щільні частини.
- Дрібно наріжте куряче філе, помідори, кріп та зелену цибулю. Додайте тертий сир, сіль, перець, приправу для курки і перемішайте інгредієнти.
- У центр капустяного листа викладіть курячу начинку і загорніть його в «бомбочку». Повторіть з капустою і начинкою, що залишилася.
- «Капустяні бомбочки» викладіть у форму для випікання, змащену олією.
- Змішайте сметану з пропущеним через прес часником і сіллю до смаку. Залийте соусом «бомбочки». Випікайте 40 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.
Перед подачею посипте капусту з куркою рубаною зеленню, щоб прикрасити блюдо. Впевнена, такого рецепту приготування капусти у вашому кулінарному зошиті ще немає! Запам’ятовуйте або записуйте і обов’язково спробуйте цю смакоту. Смачного!